5 tips för att förbereda dig inför din första festival

Ska du gå på din första musikfestival i år? Om så är fallet finns det några saker som du måste göra innan den stora dagen kommer.

I det här blogginlägget kommer vi att ge dig fem tips som kommer att bidra till att göra din första festivalupplevelse till en positiv upplevelse. Följ dessa tips och du kommer att vara redo att rocka loss och ha riktigt kul.

1. Gör festival kläderna redo

Om du ska gå på en musikfestival är det viktigt att du har rätt kläder. Du vill ha bekväma kläder så att du kan röra dig och dansa utan att känna dig begränsad. Generellt sett är det en bra idé att undvika kläder som är för tajta eller begränsande.

Några bra alternativ för festivalkläder är löst sittande byxor eller shorts, t-shirt och bekväma skor. Du kanske också vill överväga att ta med dig en jacka eller en huvtröja om det skulle bli kallt på kvällen.

2. Packa det nödvändigaste

När du packar för din första musikfestival är det viktigt att se till att du har det viktigaste med dig. Det innebär att du måste packa med dig saker som t,ex solkräm, en hatt, vatten och snacks.

Det är en bra idé att ta en ryggsäck eller väska för att bära alla dina tillhörigheter i. Du behöver troligen någonstans att förvara din telefon, plånbok och eventuella andra värdesaker som du har med dig.

Glöm inte att packa med din campingutrustning om du ska stanna över natten.

3. Ladda ner festivalens app och en karta över området

När du deltar i din första musikfestival är det bra att ha all nödvändig information till hands. Du kan ladda ner festivalens app och en karta över området (om detta finns tillgängligt).

Om det inte finns någon app eller karta över området så kan det vara bra att ta med någon som varit med förut.

4. Ta reda på vilka tider som gäller så att du kan planera därefter

När du deltar i din första musikfestival är det viktigt att vara medveten om vilka tider som gäller. På så sätt kan du planera din dag därefter och få ut det mesta av festivalupplevelsen.

Några saker att tänka på är festivalens öppnings och stängningstider samt start och sluttiderna för de olika uppträdandena. Det sista du vill är att missa ditt favoritband för att du inte visste när de spelade.

Det kan också vara bra att hålla kolla på vilka tider som är uppsatta för vissa områden inne på festivalområdet som inte får besökas t,ex butiker, krogar med mera.

5. Planera att komma tidigt för att undvika trafikstockningar och långa köer vid ingångarna

Om du vill få ut så mycket som möjligt av din musik festivalupplevelse är det en bra idé att komma tidigt. På så sätt kan du undvika trafikstockningar och långa köer vid ingångarna.

Det är också en bra idé att planera din rutt i förväg så att du vet exakt vart du ska gå när du kommer dit.

Sammanfattningsvis kan du följa dessa tips för att göra din första musikfestival till en positiv upplevelse.