Festivaler i Europa 2018

Festivaler; bara tanken gör mig alldeles varm inombords och samtidigt pirrig av förväntan. Jag är ett festivalfreak, och även om jag hittills mest hållit mig på hemmaplan så finns det förstås en lång rad av festivaler både i Sverige och utomlands som är väl värda ett besök.

Visst skulle jag vilja besöka USA och någon av de riktigt stora festivalerna där, men min budget räcker inte riktigt till. I sådana fall skulle jag få åka på en festival och sen inget mer. Då väljer jag istället att åka på festivaler i Sverige och Europa, så att jag kan besöka flera, och dessutom berätta om dem här på bloggen.

Försäsongen

Festivalsäsongen drar igång redan i slutet av april med Åre Sessions. Den här festivalen är skidsäsongens allra sista fest och draget brukar vara rejält. Nu ska dansgolvet gunga en sista gång och barerna tömmas. Gillar du fjällen, men samtidigt älskar att festa och dansa? Ja, då ska du verkligen försöka knipa en plats under helgen 27 -28 april nästa år.

Det är sedan ganska lugnt med festivaler, i alla fall sådana som jag är intresserad av. Men värd att nämna är Sweden Rock som går av stapeln i Sölvesborg i början av juni. Det är dock en festival som jag står över, även om jag hört att klientelet ska vara riktigt trevligt och genuint musikintresserat.

Sommarfestivaler i Sverige och utomlands

Personligen vill jag gärna gå på Summerburst i Stockholm, om jag får tid och möjlighet att delta. Summerburst pågår även i Göteborg, men för mig ligger Gärdet i Stockholm klart mycket närmare även om Västkusten verkligen har sin charm under sommarmånaderna. Det här är en festival där du hittar alla stora namn och inriktningen är starkt pop/soul/RnB betonad. Jag är också sugen på att besöka Parklife Festival i Manchester, det har varit en dröm jag haft länge och om jag har tur kommer jag att ha både råd och möjlighet att besöka festivalen under sommaren 2018.

Alla kan inte besöka alla fantastiska festivaler som pågår, både inom Sveriges gränser och utomlands. Kanske har du inte råd, eller tid. Många av oss måste trots allt jobba hela sommaren. Det är bara de som har fasta tjänster som kan unna sig att ta semester. Vi andra får vackert jobba och glädja oss åt att lönen blir bättre. För er som hellre stannar hemma, eller som måste stanna hemma, kan ju någon av alla streamingtjänster vara ett alternativ då artisternas låtar ofta finns tillgängliga där. Det blir inte direkt festivalkänsla, men det kanske känns lite bättre i alla fall.