Jobba med musik

Jag drömmer om att jobba med musik. Det här har varit min dröm enda sen jag var riktigt liten. Du vet, den där tiden då man mimar till poplåtar framför klasskamrater och föräldrar. Dessutom har jag alltid gillat att stå framför publik. Jag är väl kanske lite exhibitionistisk. Vad vet jag… Men det har varit min dröm så länge jag kan minnas. Nu är det ju inte så att man måste just sjunga eller spela för att kunna arbeta med musik. Du behöver inte heller stå på en scen eller uppträda inför annan publik. I alla fall inte på det sättet.

Att hitta inspiration är enkelt. Att exempelvis besöka konserter , ute eller inne, är ett bra sätt att skaffa sig överblick över vilka artister som är i ropet just nu och vilka av artistens låtar som tilltalar publiken mest.

DJ – upplevelser.

Jag har gjort några gig som DJ på en nattklubb här i stan, och även om det varit fantastiskt kul så har det sina sidor att arbeta i det fältet. Både sådana som gäller alla, och kanske framför allt när man är tjej. Allt för många killar, och ibland gubbar, ska lägga sig i det man gör. Något som skapar ett stort stressmoment. Det är ju inte så att man kan prata särskilt tydligt i den volym som gäller på en nattklubb och att sen dessutom försöka resonera med någon som tydligt druckit alldeles för mycket…Ja, det säger ju sig självt att det kan bli ganska svårt.

Själva musiken gillar jag. Att kombinera och remixa. Men det är just det där när andra ska lägga sig i oombedda. Jag vet inte om det här är ett problem som manliga DJ:s har men det är vansinnigt störande. Ta nu inte det här som att jag inte vill ha kontakt med publiken, det finns inget bättre än att se hur musiken uppskattas. Och jag har inte heller någonting emot att ta önskemål om låtar. Jag talar om de där som nästan sliter skivorna ur handen på en för att de ska tala om hur ”riktig” musik låter.

Låtskrivare

En annan väg till musiken är att skriva sina egna låtar. Nu ska jag villigt erkänna att jag har ungefär lika mycket fantasi som en gråsten när det gäller att skapa musik, men i dagsläget kan nästan alla som kan hantera en dator producera elektronisk musik. Du behöver inte ens kunna sjunga. Titta bara på musiker som E-type som slagit igenom stort utan att anstränga sig som sångare. Istället bygger hans låtar på stämning och rytm.