Varmt välkomna till min musikblogg. Här kommer ni att kunna läsa om musik och allt som är relevant för musik Fast kanske mest med fokus på den senaste, hetaste musiken just nu eftersom det är den som intresserar mig mest. Men det kommer även finnas plats för annat som handlar om musik.

Fokus

I mina inlägg kommer jag att avhandla så många olika områden inom ämnet musik som jag bara kan. Framför allt med lyssnaren i fokus, för det är ju trots allt upplevelsen som räknas. Eller hur? Att kunna gå upp helt i musiken så att man orkar dansa en hel natt trots att fötterna värker, eller att stå i ett folkhav framför scenen och bara känna hur man är ett med musiken, rytmen och alla andra besökare. Musik kan vara sällskap i ensamma stunder, eller sätta stämningen vid första dejten. Den kan vara lugnande, tröstande och uppiggande. En sorts meditation när vi behöver den som bäst, eller sällskap på bussen på väg till jobbet eller skolan på morgonen. För min egen del är musiken så mycket mer än bara någonting tänkt som förströelse. Det är en del av mitt liv. Min själ, om man får vara filosofisk (och det här är min blogg, så jag gör som jag vill?).

Om mig

Så vem är då jag? Jag fyller 25 år nu i höst och har alltid älskat musik i alla dess former. Jag gick min gymnasieutbildning på estetiska programmet och drömmer nu om att kunna ägna mig åt musik på heltid. Just nu är jag mest vikarier här och där men drömmen om ett liv helt och hållet ägnat åt musik lever kvar och jag smider ofta planer för hur jag ska kunna lyckas. Ett jobb inom musikbranschen är inte helt enkelt att få tyvärr. Det är inte så att band annonserar hos arbetsförmedlingen och bara talang räcker inte så långt. I många fall krävs mycket arbete, en insikt som gjort mig betydligt mer ödmjuk inför musiker och andra artister. Jag har ägnat mig åt musik så länge jag kan minnas. Enda sedan min mamma satte mig i musikskolan som liten, där man tutade blockflöjt på det anskrämligaste sätt, tills jag fick min första gitarr när jag gick första året på gymnasiet. Jag hoppas att jag kan förmedla lite av min kärlek till musiken även till er och att ni ska ha stort utbyte, och nöje, av min blogg.