De bästa låtarna under 2017 enligt mig

Det här är någonting som jag faktiskt dragit mig för att göra av flera olika skäl. Det kan verka löjligt att inte vilja lista de allra bästa låtarna från 2017 men jag har mina anledningar. Låt mig få förklara. Att göra en lista om musik, eller film, eller någon annan typ av konst, är alltid förenat med vissa problem. Det beror förstås på att vi alla har olika smak var gäller till exempel musik. Vissa gillar techno, andra gillar hårdrock, och några andra gillar pop. Den som gillar dessa har ju dessutom tur, förutom att lyssna på musiken kan man också spela på casinoslots och njuta av ännu en dimension av musiken. Vissa tycker om vissa artister och andra tycker om andra. Därför blir en sån här lista oerhört personlig. Vad vill jag säga med den här inledningen? Jo, det här är min lista, du får förstås tycka precis vad du vill och håller du inte med får du gärna göra en egen lista. Poängen är att ingen har rätt eller fel.

Topp 5 hittills under 2017

5. Jag trodde änglarna fanns – Kamferdrops

Kamferdrops är ett norskt band som lagt beslag på Kicki Danielssons gamla låt och hottat upp den och kombinerat med tongångar som starkt påminner som ”I can’t help falling in love with you”. Till en början avskydde jag den här låten. Men, om sanningen ska fram, den är faktiskt riktigt trallvänlig.

4. Despacio – Luis Fonsi, Daddy Yankee och Justin Bieber

Det här var en riktig sommarplåga, och…ja, jag vet. Justin Bieber är alltid ett tveksamt val för den som vill verka seriös och musikintresserad. Men kom igen, det är en bra låt trots allt.

3. I would like – Zara Larsson

Det finns många anledningar att gilla den kaxiga Zara Larsson. Inte bara för hennes uttalanden i pressen och på sociala medier utan också för att hon faktiskt skapar riktigt bra musik. I would Like är inget undantag från den regeln.

2. Shape of You – Ed Sheeran

Ed Sheerans album Divide låg länge på topplats på alla listor innan han tappade ledningen till Zara Larsson. Men det gör honom ju inte sämre direkt. Han är en fantastisk musiker som skriver riktigt bra musik. (Du vet väl att han skrev flera låtar till pojkbandet One Direction?). Det gör att Shape of You ligger riktigt bra på en andra plats.

Och så, det alla väntar på…

1: Hold on – Nano

Vet inte varför riktigt. Den är suverän. Den passar mig just nu, budskapet är vackert. Den är helt enkelt bäst.