Konserter under vintern

Nu är sommaren över som utekonserternas tid är förbi. Kanske att någon enstaka utspelas såhär i höstmörkret, men det kan inte jämföras av den kavalkad av konserter som spelas under sommaren. Dock finns det en hel del att se på våra inomhusarenor nu i vinter.

Personligen föredrar jag utomhuskonserter. Det blir en speciell festivalstämning även om man inte befinner sig på någon festival som sådan. Men under vintern är det nog inte någon särskilt angenäm upplevelse i alla fall. Vill du besöka utomhuskonserter under vinterhalvåret rekommenderar jag att du söker dig söderut i Europa, eller kanske till och med över Atlanten till USA. Vill du inte ut alls under hösten utan föredrar att mysa i soffan finns det ju många nysläppta album att lyssna på.

Själv har jag förstås fyllt agendan redan nu med flera konserter som jag bara inte får missa nu i höst och vinter.

Rolling Stones

Min konserthöst börjar med ett besök på Friends Arena den 12 oktober i år i sällskap med min mamma och min moster. Då spelar nämligen Rolling Stones, och även om jag inte riktigt är något fan av deras musik så kan man inte missa chansen att se sådana musikaliska legender live. Framför allt inte när mamma bjuder, eller hur?

Champions of Rock

Den 28 oktober bär det av till Stockholm igen. Den här gången för en hel weekend med besök på Champions of Rock på Globen Arena. Det här är någonting jag har sett fram emot länge, och även om det är ett event som är tämligen sönderspelat efter att ha turnerat runt i hela Sverige så kommer det säkert bli någonting spektakulärt. Det måste det med affischnamn som Peter Johansson, Ola Salo och Jenna Lee-James.

Marilyn Manson

Marilyn Manson kommer bli nästa punkt på dagordningen. Han spelar i Stockholm den 14:e november och jag har lyckats sno åt mig en biljett på riktigt bra plats på Annexet i Stockholm. Den här konserten får man bara inte missa.

Efter denna mycket intensiva höst kommer jag inte att ha någonting inbokat på ett tag. Jag sparar mig framför allt, till släppet av biljetterna till Katy Perrys konsert i juni nästa år när hennes WITNESS: the Tour kommer till Globen i Stockholm. Jag har spanat på en lite dyrare biljett och därför känner jag att jag måste spara ett tag innan jag köper den. Samtidigt oroar jag mig för att den kommer ta slut innan jag hunnit köpa en. Så vi får se hur jag gör. Kanske får jag nöja mig med en billigare biljett ändå.